Egyesület alapadatai:
Név:  Völgység Lovas Egyesület
Cím:  7165 Mórágy, Kossuth L. u. 60.
Adószám:  18039214-1-17
Bankszámlaszám: 71800037-11150336-00000000
E-mail cím: volgyseglovasegyesulet@gmail.com
Telefon:  +36 30/508 09 47
Pályázati közzétételek
     
     

Alakulás, alapcélok:

A Völgység Lovas Egyesület 2010 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy egyrészt a Magyar Lovas Szövetséggel összehangoltan növelje a sportág tömegbázisát, biztosítsa sportoló tagjainak a magyar és nemzetközi versenyeken való hatékony részvételt, másrészt a lovakat, természetet szerető embereket összefogja és érdekképviseletüket ellássa.

 

Sporttevékenység:

Az Egyesületnek jelenleg az alapító és pártoló tagokon kívül 12 sportoló, aktívan versenyző tagja van, ez a legmagasabb aktív taglétszám a Tolna megyei lovassport egyesületek között. 2011-ben a legtöbb startot Tolna Megyében a Völgység Lovas Egyesület tudhatja magáénak. Tagjaink országos versenyeken is kiemelkedően szerepelnek.  Céljaink között szerepel egy egységes arculat kialakítása a versenyeken, de sajnos jelenleg még a versenyzés költségein túl az éves licence díjakat is a sportolók maguk fizetik.

Lovas terápia

A versenysport utánpótlásának felkészítésén, nevelésén túl alapcéljaink között szerepel gyermek, ifjúsági és felnőtt lovas szabadidősport, rekreációs és rehabilitációs (terápiás lovagoltatás) lehetőségek biztosítása, fejlesztése. Az Egyesület alapító tagjai közül gyógypedagógus és gyógytornász szakemberek elvégezték a lovas terapeuta képzést, valamint 5 fő aktív tagunk a lovas terapeuta segítői tanfolyamon vettek részt. Ezen cél magvalósításához 2011 nyarán a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítványtól sérült gyerekek integrált nyári táboroztatására nyertünk támogatást, amelynek köszönhetően 10 fogyatékos gyermek nyaralhatott és vehetett részt terápiás foglalkozásokon a Mórágyi Lovardában. Az Életút Kistérségi Közhasznú Családsegítő Egyesülettel együttműködve a mórágyi és bátaapáti iskolából szintén 10 gyermek tölthetett el 1 hetet nyári lovas táborban. A hátrányos helyzetű gyermekek érdekében szerveztük meg az I. és II. My Gold Emlékversenyt (2010., 2011.) is, amely a magyarországi speciális intézményekben tanuló fogyatékos gyermekeknek jelent minden évben nagy élményt.

Ezeket a programokat és pályázatokat kizárólag lelkes és önkéntes munkára mindig kész tagjaink segítségével sikerült megvalósítanunk.

Érdekképviselet, közösségi munka

Mórágyi székhelyű civil szervezet vagyunk, ezért fontosnak tartjuk, hogy Mórágy jó hírét terjesszük, a falut és a falu körüli erdőket, turistaútvonalakat minél szélesebb körben ismertté tegyük. Ennek érdekében lovas- és gyalogtúrákat szervezünk, a helyi iskolának, óvodának térítésmentes foglalkozások lehetőségét biztosítjuk a lovardában. A mórágyi bekötő út mellett a patak parton egy pihenőhelyet hoztunk létre, amivel egyrészt a falu lakóinak és az Egyesület tagjainak szerettünk volna egy közösségi helyet teremteni, másrészt a települést vonzóbbá tenni a Bátaszék-Bonyhád útvonalon utazóknak és Mórágyra látogatóknak. A pihenőhely a kiindulópontja a gyalog- és kerékpár túráknak.

A projekt a Duna-Mecsek Alapítvány támogatásával, valamint tagjaink önkéntes munkájának köszönhetően valósult meg, akik megelőlegezték az Egyesületnek a projekt költségeit.

     
     
Pályázatok
     

Völgység Lovas Egyesület gépjárműbeszerzése -

FCA-KP-1-2022/2-000651

     
     
     

Kedvezményezett neve: Völgység Lovas Egyesület

Pályázati felhívás neve, kódszáma: A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2022.)

Projekt címe, azonosító száma: Völgység Lovas Egyesület gépjárműbeszerzése - FCA-KP-1-2022/2-000651

Szerződött támogatás összege: 7.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt célja:

Egy hétszemélyes „Dacia Lodgy Stepway Blue dCi 115 7sz” típusú gépjármű beszerzése, amely elérhetővé teszi a környező települések oktatási intézményeiben tanulók számára, hogy nevelési időben részt vegyenek az Egyesület lovasterápiás- és fejlesztőfoglalkozásain falubusz és megfelelő tömegközlekedés hiányában is. Ezen beszerzéssel alkalmanként egy fő pedagógus kísérővel, öt fő óvodás vagy iskolás gyermeknek nyílik lehetősége részt venni a speciális foglalkozásokon. Továbbá a vonóhoroggal ellátott gépjármű lehetővé teszi az Egyesület versenyzői számára, hogy lovaikat a versenyekre szállítsák, támogatva ezzel lovas versenysport, élsport színvonalának fejlesztését, a sportág tömegbázisának növelését, valamint a magyar és nemzetközi lovasversenyeken való részvételt.

 

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A beszerzésre került gépjármű az Egyesület több tevékenységi területén is kiemelkedő támogatást nyújt. Egyrészt lehetővé teszi, hogy nevelési időben, pedagógus kísérettel akkor is részt vegyenek fogyatékkal élő gyermekek a lovas fejlesztőfoglalkozásokon, amikor nem lenne más lehetőségük a kiutazásra. Továbbá az egyesületi versenyzők számára is megoldást jelent, hogy biztosított számukra egy vontatásra alkalmas gépjármű és eljutnak lovaikkal a versenyekre, valamint felszereléseiket is könnyedszerrel be tudják pakolni a csomagtérbe. Ezen felül maximálisan támogatja az egyesület szakmai munkásságát, mivel lehetővé teszi az oktatók és önkéntes segítők számára a szakmai képzésekre való kiscsoportos (7 fő) utazást. A gépjármű továbbá az Egyesület turisztikai céljait is támogatja, hiszen rendszeresen szállítjuk vele a Mórágyra érkező vendégeket és turistákat célpontjaik között. Mindemellett a gépjármű nagy csomagterének és vontatójának köszönhetően több természetvédelmi és jótékonysági akció is könnyebben lebonyolódik, mivel az összegyűjtött adományok, csomagok és szemeteszsákok elszállítása is megoldódik. Továbbá az Egyesület mindennapi feladatainak ellátását is támogatja a gépjármű.

 

Az elnyert támogatás által megvalósulhatott gépjárműbeszerzés hosszútávon szolgálja Egyesületünk tevékenységét és céljait, emelve azok szakmai színvonalát és bővítve a részvevők körét, valamint támogatja a versenyzők eredményességét.

 

 

A projekt fizikai befejezése: 2022.06.28.

     
     

 

Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (2020)
Eszközbeszerzés a Völgység Lovas Egyesületnél”

FCA-KP-1-2020/3-000743

     
     
     

Kedvezményezett neve: Völgység Lovas Egyesület

Pályázati felhívás neve, kódszáma: „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (2020)

Projekt címe, azonosító száma: „Eszközbeszerzés a Völgység Lovas Egyesületnél” FCA-KP-1-2020/3-000743

Szerződött támogatás összege: 2.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt célja:

Mobil akadálypark beszerzése, mellyel az Egyesület célja, hogy a lovas versenysport, élsport színvonalát fejlessze, a sportág tömegbázisát növelje, a magyar és nemzetközi versenyeken való részvételt támogassa, valamint a versenysport utánpótlását nevelje és versenyeztesse, az egészséges, illetve fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek számára lovas szabadidősport, rekreációs és rehabilitációs (terápiás lovagoltatás) lehetőségeket biztosítson.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A beszerzésre került mobil akadálypark az Egyesület több tevékenységéhez is hasznosítható, segítí a versenyzőket a versenyre való felkészülésben, nívósabb körülményeket biztosít a versenyre való felkészülésben, növeli a versenyzők eredményességét, az itt lovagló amatőr gyermekek és felnőttek számára díjugrató házi versenyek kerültek megszervezésre. Az egyesület oktatási rendszerét is támogatja, hiszen a lovas órák akadályokon való átkeléssel bővültek, a sérült, fogyatékkal élő személyek lovasterápiás foglalkozásain és a nyári lovastáborok alkalmával ügyességi akadálypályát állítunk fel.

Az elnyert támogatásból megvalósult eszközbeszerzés hosszútávon szolgálja Egyesületünk céljait, hozzájárul a versenyzők eredményességéhez, nő az oktatás színvonala, még több környékbeli és helybéli lakosnak biztosít színvonalas sportolási, kikapcsolódási lehetőséget.

A projekt fizikai befejezése: 2021.05.25.
     
     

 
    

 
 
Völgység Lovas Egyesület
 

    
KÖZSÉGÜNK
ÖNKORMÁNYZAT
INTÉZMÉNYEK
KULTÚRA
SPORT